Video

Saya berharap video yang dipilih ini dapat meransangkan minat murid-murid untuk belajar Sains. Video-video ini sesuai digunakan sebagai bahan bantu mengajar dalam pengajaran dan pembelajaran Sains.

Mengenali Haiwan dan Bunyi Haiwan
Keperluan Asas Binatang Kartun : Binatang Tidak Dapat Makanan Cerita Kera dan Sang Kancil
Tajuk : Penyerapan (Absorption)


 4 comments:

 1. Semasa guru menayangkan video ini, jangan lupa menerapkan nilai-nilai murni seperti sayangkan haiwan, bersyukur kepada pencipta alam, berjimat cermat, menghormati rakan, menjaga kebersihan diri dan lain-lain lagi kepada anak murid kita agar mereka berakhlak mulia dan berpengetahuan tinggi !

  ReplyDelete
 2. Selain daripada itu diharapkan murid-murid dapat membuat catatan nota penting semasa tayangan video ditayangkan.

  ReplyDelete
 3. Terima kasih kepada Puan Anonymous kerana memberi cadangan yang baik kepada saya. Saya akan mengingatkan murid-murid saya membuat catatan semasa menonton video ini serta memberi pandangan mereka terhadap tayangan video-video ini. Ini dipercayai dapat mencungkil fikiran mereka secara kritis dan kreatif. Saya berjanji saya akan teruskan usaha lagi agar saya dan murid-murid saya mendapat pencapaian yang tinggi dalam pengajaran dan pembelajaran Sains. Pujian dan galakan yang diberi daripada tuan-tuan dan puan-puan merupakan motivasi kepada saya supaya terus berusaha. Saya mengucapkan ribuan terima kasih kepada semua yang dikasihi dan dihormati.

  ReplyDelete
 4. my children like ur video very much! Thank you very much!

  ReplyDelete